Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

فقط طی دو روز دوشنبه و سه‌شنبه بیت‌کوین بیش از ۱۰هزار دلار از ارزش خود را از دست داد؛ در حالی‌که بیت‌کوین معاملات روز سه‌شنبه را با قیمت ۵۷ هزار و ۴۰۰ دلاری آغاز کرده بود، تا میانه روز گذشته ارزش بزرگ‌ترین رمزارز جهان به کانال ۴۶ هزار دلاری سقوط کرد تا فقط طی دو روز بیش از ۱۸ درصد از ارزش خود را از دست بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع سبب شد تا ارزش بازار بیت‌کوین که در روزهای گذشته از مرز یک تریلیون دلاری گذشته بود، به زیر مرز ۹۰۰میلیارد دلاری سقوط کند. یکی از دلایل اصلی تداوم سقوط ارزش بیت‌کوین در روز سه‌شنبه شوک منفی بود که اظهارات جنت یلن، وزیر خزانه‌داری دولت بایدن، به این بازار وارد کرد. یلن در صحبت‌های خود درباره غیرکارآ بودن بیت‌کوین در تراکنش‌های مالی و همچنین استفاده از این رمزارز در تراکنش‌های غیرقانونی هشدار داده بود.

هشدارهای یلن به این موارد محدود نبود و او درباره ذات پرنوسان این بازار و ضررهای احتمالی آن برای سرمایه‌گذاران خرد و همچنین ضررهای محیط‌زیستی شبکه بیت‌کوین نیز هشدار داد. طبق تحقیقی که اخیرا توسط محققان دانشگاه کمبریج انجام شده، مشخص شده است که مقدار برق مصرفی این شبکه بیشتر از برق مصرفی کشور پاکستان است.

سقوط همزمان اتریوم

با احتساب سقوط قیمتی بیت‌کوین در روز اخیر بازدهی ماهانه بیت‌کوین در ماه فوریه به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد.

اتریوم که دومین رمزارز بزرگ جهان است نیز از این روند نزولی در امان نماند و طی یک روز در حدود ۲۰ درصد از ارزش خود را از دست داد.

اتریوم که هفته گذشته توانسته بود برای اولین‌بار از مرز ۲ هزار دلاری عبور کند، روز گذشته حتی تا کانال ۱۳۰۰ دلاری سقوط کرد. نوسانات قیمت بیت‌کوین تاثیر بسیار بالایی بر نوسانات دیگر رمزارزها دارد.

نگرانی سرمایه‌داران از اظهارات یلن

همان‌طور که اظهارات سرمایه‌دارانی مانند ایلان ماسک در حمایت از بیت‌کوین می‌تواند قیمت بیت‌کوین را هزاران دلار افزایش دهد، تجربه دو روز گذشته نشان داد که سیگنال‌های منفی نیز می‌تواند با سرعتی بالا سبب فرار سرمایه‌ها از این بازار شود؛ نکته‌ای بدیهی که شاید در این بازار صعودی و روزهای خوش بازار رمزارزها مدنظر بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار این بازار قرار نگیرد. روز دوشنبه جنت یلن، در سخنانی بیت‌کوین را روشی بسیار ناکارآ در هدایت تراکنش‌های مالی برشمرد و درباره استفاده از این رمزارز در فعالیت‌های غیرقانونی هشدار داد.

برق بیت‌کوین بیشتر از پاکستان

همچنین رئیس سابق فدرال‌رزرو در مورد خطرات محیط‌زیستی بیت‌کوین نیز هشدار داد؛ افزایش استخراج بیت‌کوین و رقابت بالا برای به‌دست آوردن مابقی بیت‌کوین‌های استخراج‌نشده سبب مصرف نیروی الکتریسیته بالا در جهان شده است. بیت‌کوین که توسط هیچ مرجع مرکزی کنترل نمی‌شود به وسیله حل مسائل ریاضی پیچیده توسط ماینرها استخراج می‌شود. بر اساس تحقیقی که اخیرا توسط دانشگاه کمبریج انجام شده است، معلوم شده است که مصرف برق شبکه بیت‌کوین بیشتر از برق مصرفی کشور پاکستان است.

خطر سفته‌بازی برای سرمایه‌گذاران خرد

همچنین جنت یلن در ادامه صحبت‌های خود به سرمایه‌گذاران خرد نیز درباره سرمایه‌گذاری در این بازار هشدار داد. یلن در این مورد گفت؛ بیت‌کوین دارایی است که معاملات سفته‌بازانه در آن انجام می‌شود و سرمایه‌گذاران باید آگاه باشند که این بازار به‌شدت پرنوسان است. یلن در ادامه صحبت‌های خود گفت من از ضررهای احتمالی که سرمایه‌گذاران متحمل خواهند شد بسیار نگران هستم. بسیاری از تحلیلگران نیز در ماه‌های گذشته درباره امکان وجود حبابی تاریخی به سرمایه‌گذاران تازه‌وارد به این بازار هشدار داده‌ بودند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رمز ارز بیت کوین سرمایه گذاران بیت کوین جنت یلن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۷۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • زمان اوج بیت کوین مشخص شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟